Güde Damast vsestranski nož 21cm

1140,00 € Cena brez DDV: 934,43 € (DDV: 22,00 %)
Opis:

Güde Damast je vrhunec ponudbe proizvajalca Güde. Jeklo damast ima 300 slojev in spada med ˝divji damast˝, ki je sestavljen iz dveh jekel. Prvo je ¨high speed˝ jeklo z visokim odstotkom ogljika, ki poskrbi za visoko trdnost, drugo jeklo je fleksibilno jeklo, ki vsebuje 5-6% niklja. 

Rezilo noža ne spada med nerjaveča jekla zato je potrebna skrbna nega. Nož je potrebno po vsaki uporabi ročno oprati in ga obrisati s suho krpo. Čez čas se bo na rezilu razvila patina, ki bo še dodatno ščitila rezilo pred korozijo.

Ročaj noža je narejen iz desert iron wood.

Če niste izkušeni v brušenju noža priporočamo, da nož brusite pri strokovnjaku. Priporočeno ročno brušenje.

PRI NAKUPU TEGA IZDELKA VAM PODARIMO 3 LETA ZASTONJ ROČNEGA BRUŠENJA PO VAŠI IZBIRI!!!

Güde kuhinjski noži so izredne kvalitete. Vsi noži so kovani in ročno narejeni. Kuhinjski noži Güde imajo dolgo tradicijo, ki sega v začetek 20. stoletja. Ustanovitelj Karl Güde je imel sina Franc Güde, ki je bil pravi vizionar, ki je patentiral veliko postopkov izdelave nožev. Ena izmed najbolj znanih inovacij je nož za kruh, ki ima žagčasto rezilo s katerim lažje režemo živila, ki imajo trdo skorjo in mehko notranjost (kruh, paradižnik...itd). Kuhinjski noži Güde so pojem nemške kvalitete in precizne izdelave in sodijo med najboljše zahodno stilske nože. Če kuhate veliko evropske hrane (francosko, italijansko, balkansko....itd) ali režete veliko mesa so Güde noži prava izbira za vas.